Activiteiten Voor Watou, Abele en Sint-Jan-ter-Biezen
Login 

"Watou" Toneel Watou Westhoek speelt: Blindeman

Description: Eindelijk! Een Griekse tragedie verpakt als komedie!

Iets flitsend, iets oorverdovend snerpend, misschien wel iets nucleair vernielde in een oogwenk het grootste deel van de aardkloot. In onze regio scharrelen tussen de halfvergane lijken van mensen en dieren nog enkele individuen rond. Ze zijn gehavend, gekwetst, de kleren half van het lijf gerukt. Er is geen water meer en ze overleven op wat gevonden blikken cornedbeef, bonen en sardienen. Ze beseffen maar al te goed dat het nog slechts een kwestie van dagen is vooraleer ook zij zullen sterven.
Om die resterende tijd te overbruggen hebben ze nog enkel hun taal. Ze halen herinneringen boven en plagen elkaar en vertellen verhalen, sprookjes. Iemand grijpt terug naar het oudste sprookje van de mensheid: de Oedipus-mythe…
Koning Oedipus, die lang, zéér lang geleden in het oude Griekenland, onwetend weliswaar, zijn vader vermoordde en daarna met zijn eigen moeder huwde en bij haar kinderen verwekte, vertoornt daarmee de goden. Op hun beurt straffen deze het gehele land door de pest onder de bevolking te laten uitbreken waarbij duizenden en duizenden doden vallen.

Hugo Claus trekt op een ludieke wijze een parallel tussen de gevolgen van deze pestepidemie en een hedendaagse catastrofe die de bevolking quasi totaal uitroeit.
Location: CC Ghybe Sint-Annastraat 13 8970 POPERINGE
URL: http://www.toneelwatouwesthoek.be/
Date: Saturday, December 16, 2017
Repeat Type:
,Exclusion Dates=9-12-17
Time: 20:00-23:00 EST
Duration: 3 hours
Access: Public
Created by: Webmaster ADMINISTRATOR
Updated: Tuesday, November 14, 2017 22:08 GMT
Participants: Webmaster ADMINISTRATOR
Public Access
Attachments: None

www.watou.com www.abele.be www.sint-janterbiezen.be careyewebs careye@telenet.be